Именно 91-вата, защото като че именно от тази година сякаш нещо стана с "Металика" и новите им песни са...

Прясното видео на тоталните траш титани обаче е факт. Първият им албум от 8 години насам също вече е на път. Той ще се казва "Hardwired...To Self-Destruct"  и ознаменува края на нечувана досега 8-годишна пауза от четворката.

Датата, която вчера ветераните обявиха и която наежи музикалните медии по цял свят, е 18 ноември.

Засега е известно още, че Джеймс, Ларс, Кърк и Роб са записали цели 80 минути авторски материал, т.е. - албумът ще е двойно CD. Разбира се, бандата, която печели милиарди почти изцяло на старите лаври, пуска различни форми - включително винилова плоча, де лукс издание за маниаци и пр.

"Металика" вчера пуснаха и първия хит-сингъл Hardwired по радио KXXR-FM в Минеаполис и обявиха, че 11-ият им албум ще е "следващата фаза от пътуването им", съобщава bigstory.ap.org.

Въпреки заканите, Hardwired по-скоро раздели феновете. Парчето е стегнато като юмрук, но оставя горчивия вкус, че панически се търси повторение на успеха от годините на Kill 'em All и Ride the Lightning. Звукът, разбира се е феноменално як, а клипът е правен, все едно е на група, която няма пари за свестен клип...

Но по-добре преценете сами:

Последната студийна "Металика" беше не по-малко спорният Death Magnetic от 2008 г.

А за да не губим ориентир, нека си припомним - дори извън популярните хитове - на какви шедьоври е способна тази група: