УЕФА наложи второ тежко наказание на "Левски" заради издигнати знамена със свастики и други нацистки символи от привържениците на "сините" по време на реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския "Марибор" на 21 юли - 1:1.

Клубът е санкциониран с глоба от 57 000 евро и мач при "закрити врата" за следващото домакинство от европейските клубни турнири. Това наказание идва след първото, произнесено след мача в Словения седмица по-рано. Тогава дисциплинарната комисия на УЕФА наложи наказание на "Левски" сектор Б да бъде частично затворен и покрит със знаме на УЕФА с надписа "No to racism" и емблемата на Европейската футболна централа в следващия домакински мач в Европа.

Новото по-сериозно наказание пък дойде след предупреждение от Нион, че подробно описаните от делегата на двубоя знамена със забранени нацистки символи, издигнати в сектор Б, ще бъдат щателно разгледани.

Описаните от УЕФА знамена и знаци (виж и снимката горе):

Знаме с наличието на келтски кръст, показанo от левскари. Кръстът е покрит с тиксо, докато една група от привърженици, стоящи зад знамето, са облечени с идентични тениски със същия символ:

Знамето, показно по време на първия мач и донесло първото наказание:

Нацистки орел държи клубната емблена на Левски вместо свастика: