Горят тютюневите складове на улица „Иван Вазов“ в Пловдив. Те са част от групов паметник на културата. Запаленият склад се намира само на метри от съборения склад, за който пловдивчани се опитаха да се преборят преди месеци.

Районът е отцепен. Живеещите в близост до горящите тютюневи складове са евакуирани, няма информация за пострадали.

Седем екипа на пожарната в Пловдив се опитват да загасят пламъците, обхванали тютюневите складове. Огънят е обхванал покривната конструкция на две от сградите и продължава да се разраства.

Два полицейски екипа са на място и отклоняват трафика. Обстановката е усложнена, пожарните екипи действат едновременно от двете страни по покривната конструкция на горящите складове. Използват се пожарни кранове.

Десетки жители на града са се събрали при местопроизшествието. Някои от тях коментираха, че ще бъде заличена поредната емблема на Пловдив, други изразиха притесненията си, че огнената стихия може да разшири фатално своя периметър.

„Гасенето на пламъците продължава и към настоящия момент, като пожарните екипи полагат неимоверни усилия да овладеят критичната ситуация“, коментира говорителят на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив. „Очаква се нанесените щети да са значителни“, добави той. Все още не е ясна причината за възникването на пожара в тютюневите складове. Към 20 часа огънят бе локализиран.