Българската икономика ускори растежа си до 3 на сто, но все още има сектори, които не се развиват добре и фалитите при тях не секват. Актуална проверка на обявите от частни съдебни изпълнители показва, че „на тезгяха” към днешна дата са 187 производствени мощности в цялата страна.

Най-много пари се искат за фуражен завод в старозагорския кв. "Индустриален" – 7,79 млн. лв. Имотът е собственост на местната фирма „Зоохранинвест пропъртис”, която е имала проблеми с обслужването на кредит към Банка ДСК. В резултат кредитната институция е поискала е извадила изпълнителен лист и се е преминало към публична продан. Съдебният изпълнител ще разиграе на търг близо 30 сгради за производство на гранулирани и негранулирани фуражи заедно с оборудването и прилежащия терен от 23,5 дка.

При начална цена от 7,17 млн. лв. в Бургас също се продава мащабен производствен обект – база за производство на строителтни материали, конструкции и изделия в Южната промишлена зона. Закъсалият собственик е фирма „Планет дивелопмънтс”. Взискателят не е ясен, но върху имота има наложени възбрани в полза на Банка ДСК и община Бургас.

Бизнес неволите не са подминали и софийските предприемачи. За публична продан е обявено недовършеното ново предприятие за хладилна техника „Фрамо”, собственост на длъжника „Фригус”. То се намира в местността Военна рампа-изток, недалеч от стадион „Локомотив” в жк „Надежда”. Първоначалната цена е 3,87 млн. лв. Върху имота има учредени няколко ипотеки в полза на ОББ.