Бившият украински журналист и настоящ калпазанин на свободна практика Виталий Седюк нападна холивудската мегазвезда Брад Пит пред кино в Лос Анджелис, но охраната на актьора го озапти навреме.

Брад тъкмо вървял по червената пътека преди премиерата на новия филм с участие на Анджелина Джоли "Господарката на злото", когато мъж от тълпата прескочил загражденията и го връхлетял изневиделица. 7-те бодигарда на мистър Пит обаче успели да блокират нападателя и да го съборят на земята. След това го извели от мястото, като поскъсали дрехите му в процеса на борбата. Присъстващите веднага разпознали 26-годишния ексрепортер на канал "1+1" Седюк, който явно бил решил да се "пошегува" с Брад по своя нагъл начин, с който стана доста известен.

Хулиганът е арестуван от полицията за "оскърбление посредством действие", съобщи The Daily Mail. Сега украинският ексжурналист е зад решетките в очакване някой да му плати гаранцията от $20 хиляди. Според Reuters, която цитира пресслужбата на полицейския департамент на Лос Анджелис, Седюк все пай е успял да удари Брад Пит. 

Този случай не е първото просташко изпълнение на жадния за слава на всяка цена Виталий Седюк. През 2012 г.  в Москва той тръгна да целува актьора Уил Смит по устата. Якият чернокож го блъсна с въпрос "Какъв ти е проблемът бе, пич?!" и му отвъртя един с опакото на дланта.

После Седюк се набута на церемониите за "Грами" и се опита да вземе наградата на певицата Адел под носа ѝ. 

В началото на тази година пък Виталий атакува Леонардо ДиКаприо на червената пътека нацеремония, падна на колене и завря лице в ципа на панталона му. Тогава Лео показа хладнокръвие и даже се смя с удоволствие. 

Иначе самият Виталий Седюк се причислява към движението на пранкърите. Членовете на тази субкултурна организация се опитват провокират хора от шоубизнеса, уж с цел да разрушат "гланцовата им опаковка", а всъщност - да станата и те известни.