Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев демонстрира самочувствие, след като неговият тим направи 2:2 на терена на "Виктория" (Пилзен) и за втори път в историята си се класира за групите на Шампионската лига.

Специалистът, който предвождаше "орлите" и при първия пробив през 2014-а, вярва, че отборът му ще спечели точки в групата, че може да продължи в Лига Европа, ако стане трети и че догодина трябва отново да попадне в Лигата.

"Искам да поздравя футболистите, защото те проявиха характер във всички мачове досега. Искам да поздравя феновете, които ще гледат качествени и добри отброри, ръководството и собствениците. Доказахме, че сме отбор на средноевропейско ниво и това е добре за българския футбол. Това бе един мач, който трябваше да се спечели, тук футбол нямаше. Как съм го изживял, то си личи - и аз играх“, започна Дерменджиев пред bTV.

„Неслучайно казват, че този турнир е по-силен от световното първенство. Играят добри отбори. Това е невероятно голяма крачка за нашия клуб. Бъдете сигурни, че "Лудогорец" ще вземе точки. Няма да е отборът, който ще губи. Може да прескочи и някаква фаза, но нека видим кои ще са нашите съперници. Може да влезем в тройката и да продължим в Лига Европа. Това е един сериозен проект на братя Домусчиеви. Бяха избрани точните хора. Това, което се прави като база в Разград, след един месец ще е готово. Имаше и грешки, но това са грешки на растежа. Важно е "Лудогорец" още да надгражда. Има още неща, които трябва да се направят“, продължи Дерменджиев.

„Знаете, че ние ги говорим предварително нещата и ги осъществяваме. Не ни е страх да кажем, че ще станем шампиони и ще влезем в Шампионската лига. Това не е малко постижение - български отбор за втори път да влезе в групите и да играе срещу най-добрите в Европа“, завърши Георги Дерменджиев.

Капитанът Светослав Дяков напусна с контузия, а колко сериозна е тя ще стане ясно в сряда. Според национала, "положението не е добро".

"Получи се доста здрав мач, с единоборства и високи топки. Очаквахме го, защото "Виктория" нямаше какво да ни предложи, но заслужава уважение. За мен тактически добре изигран мач. Битка. Нашият отбор може да играе футбол, но доказахме, че можем да влизаме и в битки. Горд съм с всички съотборници. Естествено, че не съм очаквал, че ще играя в Шампионската лига, когато станах играч на "Лудогорец". Само мечтаех като дете. Можем ли да прескочим групата? В този турнир играят най-силните в Европа, така че нека първи видим жребия. Вярвам, че ще се представим добре", каза Дяков пред bTV.

Вкаралият важния първи гол днес Върджил Мисиджан демонстрира още по-голям оптимизъм:

"Уникално е усещането. Веднъж вече играхме в Шампионската лига, а сега успяхме отново да влезем. Преди две години искахме да стигнем следващата фаза, но не съумяхме, сега се надяваме да го направим. Наистина да играеш срещу най-големите отбори е нещо специално. В момента няма никакво значение срещу кого ще се паднем, важното е, че сме там. Сега ще празнуваме, заслужихме си го." 

Козмин Моци пък се пошегува с това, че "Лудогорец" често играе драматични мачове:

"Ние не можем да направим един нормален мач. Знаехме, че ни чака труден мач тук. Знаехме, че са здрав отбор, който играе с дълги и високи топки. За нас най-важното е, че сме в групите. Много е важно да играеш със сърце. Днес направихме точно това. Когато печелим - печели целият отбор, когато губим - губи целият отбор. Направихме грешка срещу "Милсами" през миналата година. Но сега сме нов отбор и сме много задружни, колективът е много добър."