Германската федерална провинция Саксония да стане част от Русия, тъй като във ФРГ се задава диктатура.

Това не е шега, а пусната в публичното пространство петиция на никому неизвестната Партия про Путин (ППП). Вестта съобщи сп. “Щерн”

“Саксония е родното място на Мартин Лутер и Рихард Вагнер”, родина на откриватели и революционери, но и на центробежни сили. Това през 1989 г. беше обяснимо. Оттогава в река Одер изтече много вода, но тя не отми саксонския устрем към промени”, започва публикацията си Нилс Крузе от отдел “Международна политика” на “Щерн”.

С ирония той съобщава, че в условията на реално съществуващата ФРГ сега особено страдала една група от хора, наброяваща точно 326 души, ерго членовете на въпросната партия ППП. Авторът цитира петицията им:

“Непрестанно сме свидетели на това, че нищо не е в състояние да стресне диктатурата на комитета ЕС. Не ни остава много време до скорошната забрана на свободата на изразяване на мнения и на демонстрации. Още утре ще се събудим в условията на диктатура.”

По тази причина провинция Саксония час по-скоро трябвало да излезе от състава на Федералната република и да се присъедини към Руската федерация. Това трябвало да стане по законен път - чрез провеждане на референдум за създаване на “Германо-руска федерация”.

Във въпросната петиция, разпространена преди две седмици в сайтовете change.org и Openpetition.de, гражданите са призовани да я подпишат.
Според “Щерн” инициатор бил някой си Рене Райман от Партия про Путин.

Същият Райман още през март публикува призив, озаглавен “Германски граждани и фирми молят Русия да им предостави територия са създаването на германска държава”.

В сегашната петиция се намеква, че не само Саксония, а цяла Германия би следвало да се присъедини към Русия. Причината била, че все повече се затягала примката на полицейската държава и на диктатурата на ЕС. Бъдещето на ФРГ било в опасност заради членството в НАТО и ЕС. Германският народ не желаел да бъде превърнат в копие срещу Русия.

Накрая Райман обощава:

“Нека сега да изградим бъдещето си в съзвучие с германо-руските интереси!”

Той съзнавал, че петицията ще бъде трън в очите на системата.

“По всяка вероятност това ще е така. Въпросът е на коя система? Във всички случаи на Путин би му приседнало, ако си закачи на шията Саксония”, иронизира Нилс Крузе.