"Манчестър Юнайтед" остана с пълен актив след първите три кръга на анлийската Висша лига след изтръгнато в последните секунди 1:0 на терена на "Хъл Сити". Допълнителното време изтичаше, когато Уейн Руни проби отдясно на атаката и поднесе топката на тийнейджъра Маркъс Рашфорд, който на метър от голлинията отбеляза за 1:0.

Практиката за печелене в самия край бе до болка позната на съперниците на "червените дяволи" в ерата на Алекс Фъргюсън. Имаше обаче подобни случаи и в кратките престои на неговите наследници Дейвид Мойс и Луис ван Гаал. "Щафетата" явно поема и Жозе Моуриньо, който си отдъхна дълбоко в мача с "Хъл".

Гостите създадоха доста повече положения, но също така срещнаха сериозен отпор от добре подредения и организиран тим на "Хъл Сити". Накрая, при гръмки нови имена като Златан Ибрахимович, Пол Погба, Хенрик Мхитарян и т.н., победата донесе влезлият като смяна младок Рашфорд.

Така "Юнайтед" е на първо място в класирането с 9 точки, колкото има и "Челси", сразил с 3:0 "Бърнли".

Съперникът на "Лудогорец" в Шампионската лига - "Арсенал", спечели с 3:1 като гост на "Уотфорд". 

В дербито на кръга "Тотнъм" и "Ливърпул" направиха 1:1. Джеймс Милнър изведе гостите напред в 43-тата минута, а в 72-ата Дани Роуз изравни. "Червените" съжаляват повече за изпуснатата победа, "шпорите" извадиха късмет.