Депутатът беглец Даниел Георгиев придобил десетки общински имоти в Ботевград, където баща му е кмет. Това показа "Разследване" на Нова тв на репортера Марин Николов. 

Схемата, работила от 2007 до 2009 г., била винаги идентична: частно лице печели търг за апетитен общински терен, след което продава на кметския син 10 % на шокиращо ниска цена. Така Георгиев се сдобил с десетки парчета по 100-200 кв м, личи от разследването. Една от участничките в схемата - жена от града, която купила терен, каза пред камерата на Нова тв, че е продала своите 10 % "на когото трябва", но това си било нейна работа. Тя не можа да даде смислено обяснение защо продала 10 % от спечеления общински терен за смешни пари.

Проверка на имотите на Георгиев обаче установила, че всичко е наред и няма конфрликт на интереси с рекордното кметуване на баща му Георги Георгиев - 4-и мандат.  

Младият кметски син, известен като Малката Тухла, се прочу, когато за един ден 4 пъти ту беше депутат от ГЕРБ, ту преминаваше към България без цензура на Николай Бареков. Накрая просто бе изключен от партията на Бойко Борисов.