Как технологиите, особено в комуникациите, да се използват за облекчаване на бедността. Това е бил акцентът в разговорите между папа Франциск и Марк Зукърбърг, основател и собственик на Фейсбук.

Марк е бил придружен от съпругата си Присила Чан, съобщи шефът на пресцентъра на Ватикана Грег Бърг.

"Двамата говориха за това как да се използва комуникационната технология за облекчаване на бедността, как да се насърчава културата при срещите и разговорите в социалните мрежи, и как посланията в нета да носят надежда, особено за хората в неравностойно положение", разказа пред журналисти Бърг, ццитиран от АНСА.

Присила и аз имахме честта да се срещнем с папа Франциск във Ватикана. Споделихме с него колко се възхищаваме от неговите послания на милост и състрадание, и как той е открил нови начини за комуникация с хора от всяка религия по света. Обсъдихме и значението на свързването на хора, особено в някои части на света без достъп до интернет, сподели Мистър Фейсбук на личната си страница.

Никога няма да забравим тази среща. Усетихме неговата топлина и доброта, и колко много светият отец го е грижа за хората, допълва Марк.

По-късно днес Зукърбърг ще отиде на среща със студенти от университета LUISS в Рим. Той бе приет и от премиера Матео Ренци.

Започнах деня си в Рим с джокинг край Колизеума, минавайки до "Циркус Максимус" и къщата на Август, хвали се самият  в профила си.

Марк не пропусна сутрешния крос и потича около Колизеума в Рим. 
На сватбата на Даниел Ек край езерото Комо.

Американският магнат е в Италия за сватбата на Даниел Ek, основател и главен изпълнителен директор на Spotify. Венчавката беше край езерото Комо.

Марк и Присила бяха и в Модена. Двамата са се отбили в прочутия ресторант Osteria Francescana, за да се насладят на ястията на майстор-готвача шеф Масимо Ботура. Звездната двойка е разгледала и цех за производство на балсамов оцет, с който Модена е прочута в цял свят.