На всеки въпрос за подаване на оставка, предсрочни избори или посочване на причини за загубата, представителите на ръководството на БСП отговарят по един и същи начин - трябва да направим задълбочен анализ.

Това предизвика група граждани да създадат на шега група във фейсбук, която се казва "Група за задълбочен анализ на резултатите на БСП". В нея се публикуват коментари и връзки към новини, свързани с темата.

Най-интересна е графиката, на която може да завиди и най-закоравелият бюрократ - Предложение за структурна и функционална схема на организация за изготвяне на задълбочен анализ на резултатите на БСП от изборите за евродепутати 2014. Тя предвижда създаване на Група за задълбочен анализ, но предвижда и появата на Организирани сили на Контраанализа. Затова трябва да се създаде и Организация за борба с Организираните сили на Контраанализа. 

И понеже по цялата организация ще има разходи, схемата предвижда провеждане на конкурс за красота с цел набиране на средства за създаване на подходящи условия за изготвяне на анализа.

Участниците в групата правят конкретни предложения към БСП как да проведе задълбочения анализ:

"В анализа трябва да отбележим, че се поставя ударение на Лошия Запад. Защо не искат такива кадри като Лаверн да спомогнат за окончателната победа на социализЪма в Северна Корея, Виетнам или Русия? Защо искат да живеят и да работят в рисковия Запад, където очевидно е лошо и опасно според тях?"

"И все пак си мисля, че Костов е виновен. Не го използвахме в тази кампания, иии.."

"Другари, нека подложим на емпиричен анализ факта, че др. Станишев не е, и надали ще се откаже от евродепутатското си място в полза на др. Курумбашев. Което означава, че еврокомисарството на първия е имагинерна, ерго неанализируема величина. Всъщност, да влязат физиците".

"Приятели, след изказванията на политическите лидери от последното денонощие, мисля, е редно да експанзираме нашия анализ. Коректният прочит на събитията изисква екзактна интерпретация на вербалната експресия на Лютви Местан. Също трябва да се вземат под внимание патриотичните квалификации на Десислав Чуколов - капут и мутра."

"Другари,представете си само-ако това се случваше преди 30 години, всички ние щяхме да висим по районните и да даваме обяснения, щяхме да имаме досиета и някои от нас щяха да бъдат осъдени! Да живей социализама!"

"Другари, новата схема е 4-4-7. Да викнем Пената да направи задълбочен анализ, както само той може!"

"Камеради, аз ще поанализирам още малко, па шси ходя."