ПФК "Левски" вече има нов собственик и това е Спас Русев. Контролният пакет акции бе прехвърлен на спечелилия търга за "Виваком" бизнесмен от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов на общо събрание в НДК.

Русев е в залата и говори пред делегатите. Промяната бе предизвестена.

В надзорния съвет влязоха още синът на Русев - Евгени Русев, и Деян Петков от "Виваком".

Тепърва ще се формира управителния съвет. Очаква се да включва по-малко хора и да отпаднат двете фенски организации, които присъстват там след оттеглянето на Тодор Батков. 

Русев ще остави оперативната власт в ръцете на приближени, споменава се името на шефа на "Телелинк" Любомир Минчев, на бившия конституционен съдия Георги Марков, на Наско Сираков, който да получи цялата футболна власт на "Герена"... Като треньор пък може да се завърне Станимир Стоилов - през зимата. Това ще стане факт, ако "Левски" получи по-голям бюджет.

Отиващият си от "Левски" Иво Тонев изтъкна като най-голямото постижение на своето управление спасяването на клуба. Задълженията на "Левски" били малко повече от 4 милиона лева.

"Не се наложи да се обединяваме с "Левски" (Карлово), подобно на един друг клуб", изтъкна Тонев.

Той похвали Спас Русев и предвеща светло бъдеще за "синия" клуб. Според него в българския футбол досега не е имало човек като бизнесмена от Лондон.