Днес много политици в България отново конюнктурно искат Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС). Докато аз съм президент, няма да допусна КСНС да се политизира и няма да допусна КСНС да бъде използван за предизборни цели.

Това каза президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БГНЕС, по повод призивите на БСП отпреди ден за свикване на органа, а лидерът на ДСБ Радан Кънев днес се зачуди защо още не е обявена такава сбирка при държавния глава.

„Същевременно вратата е отворена тук в президентската институция за всички политически лидери от всички партии, които имат своите притеснения, които аз като държавен глава ще чуя и ще преценя в рамките на своите конституционни задължения какви последващи стъпки да предприема. Именно така действахме с Консултативния съвет за национална сигурност досега. На почти всички негови заседания ние сме свидетели или широко, или на пълно политическо съгласие.

Това каза още Плевнелиев и припомни случаите на консенсус покрай програмата "България 2020", новото законодателство в сектор "Сигурност", по въпросите на отбраната.