Полицията разкри незаконна автоморга с останки от поне 20 лъскави лимузини в района на кв. „Орландовци“. Наши източници допълват, че бандитската група е имала особен афинитет към лъскавите "флагмани" на марката Мазда - 5-а и 6-а серия, и то от последните години. Но в двора, стопанисван уж под наем, са открити и други МПС - Опел, Ситроен, БМВ и др, производство 2015- 2016 г.

Намерени са части от автомобили, обект на противозаконно отнемане, както и регистрационни табели от обявени за издирване МПС- та. Иззети са  устройства за заглушаване на алармени системи и за привеждане на моторните превозни средства в движение, гласи краткото съобщение на МВР.

Нашите източници поясниха, че бандата е разполагала с няколко т. нар. "тапи", които заглушават всички GSM сигнали около себе си. Също така са иззети лаптопи, на които - макар още да не са готови експертизите - е почти сигурно, че има софтуер за крадене на сложни коли, разполагащи с опознавателни устройства.

Находката е толкова голяма, че проблем за СДВР в момента е дори извозването на всички чаркове и оголени "скелети" от МПС.

За 24 часа с полицейска мярка е задържан ползвателят на имота - А.Н. (43 г.) от София - криминално проявен и регистриран за аналогични престъпления.

Бандата обаче е напълно неизвестна на спецовете по автокражби от СДВР, казаха пред Клуб Z полицаи.

По случая е образувано досъдебно производство.