Премиерът Бойко Борисов започна с жизнеутвърждаващото: "Трябва да сме усмихнати, за да сме по-красиви" тазсутрешното си гостуване при Антон Хекимян в бТВ

После по традиция набра обороти в словесен "дрибъл" - ту се поскарваше на водещия, че го прекъсва, ту коментираше Стефан Данаилов, когото влачели, или просташкия скандал с шефа на "Агромах", както и това от кого ГДБОП взима паричките и на кого ги дава.

Той много се разсърди на зрителски въпрос, който започваше с това, че Ердоган "го е привикал".

Изглеждаме ли като идиоти?! Кой ме е привикал?! Така ли се чувставте вие (вече към Хекимян, б.р.)?

Искам да питам - тези сега Г-20, които ще се виждат с Ердоган – те васали ли са му?!

И аз искам, ако може, Англия, Германия и Франция да са ми съседи. И аз искам (то и географски не може, де, б.р.)

Но бе непримирим към политическите опоненти, щом е въпрос за... "диверсантите"

...Каня ги всички - всяка вечер! Гранична полиция ще ги посрещнат - да видят какво става всяка нощ на границата. Стотици диверсанти!

Ако беше преди 90-а година – един диверсант да мине в годината – беше събитие! Сега имаме по 300 на нощ... На хиляди километри граница - (тук не стана ясно чия граница има предвид - дали тази на Канада с Гренландия, б.р.) 

Той реагира спокойно на традицията да му показват карикатури на Христо Комарници. В случая - тази, на която той е халката, с която Ердоган хлопа на европейската врата.

Не каза едно "Благодаря, че толкова пари изкарах на тебе, че ми мина кариерата – всеки ден с тебе се занимавам". Разбирам я (карикатурата, б.р.)... Но не искам. Историята един ден ще обясни кой кой е.

След като ние ще цитираме само такива, смятам, че е безмислено да ви обяснявам (с тон на дълбоко разочарование към Хекимян, б.р.). Аз бих погледнал какво пише във Франкфурт,  в най-тиражните... Аз бих се радвал да направите анализ – какво каза австрийският канцлер,  какво каза немският канцлер веднага след срещата си с мене – те си промениха позицията!

А не да показвате 20 минути какво написал... Ще нарисувам по-хубава карикатура – гарантирам.

Той изслуша със спокойствие цитат от водещия как „Ди Велт“ написал в свой анализ, че Борисов е бил с Ангела Меркел, "груб но справедлив".

- Ние не сме били груби. Е, че аз изглеждам по-грубичко така е - самоанализира се премиерът.

- ... Но справедлив! - напомни Хекимян.

Борисов коментира и изказванията на Корнелия Нинова след външнополитичсеките му совалки:

Почина си жената един месец – бяха на почивка, а ние работихме. Сега трябва нещо да каже в парламента.

Аз им знам целия репертоар.

Той не скри обаче симпатиите си към един единствен човек от БСП:

Милия Стефан Данаилов го гледах... Толкова го обичам тоя човек! Като гледам как го експлоатират - той едвам ходи, влачат го... Станишев на един трамвай го води...

И той гледа да даде каквото може. Оххх....

Той се обиди също така на тона, с който БСП са искали "да се яви" в парламента и да даде отчет за посещенията си в Турция и Берлин.

Чакай малко, бе и аз съм депутат – и аз съм избран за депутат! Защото помежду си си говорите „уважаеми", а за премиера: "Веднага да се яви тука!" Чакай малко, бе...

На изказването на Радан Кънев - че в Турция масово се дават паспорти на мигранти, сюжетът отново бе като при Корнелия Нинова - отпускарски:

Вместо да ходи по Залцбург на почивка, да беше отишъл на турската граница, да види какво е там.

И по повод опонентите си, които няма какво да кажат заради доброто състояние на държавата:

Не само че не правиме разходи, а всеки лев го множиме... 

Тук Хекимян му зададе въпрос за предстоящето българско председателство, започващ с думите: "Много неща лежат на плещите ви, г-н Борисов... Колко милиона ще разпределяте за това европейско председателство?"

В смисъл? НДК трябва да се оправи, което е хубавото - че си остава на София. Но хубавото не се забелязва. Като нямаше един шадраван в София! Сега шадраван до шадраван, булевард след булевард, парк след парк!

На премиера не му бе спестен и въпрос от зрител за просташкото изказване на пийналия шеф на фирма "Агромах" Методи Бачев.

Нито знам, нито ме интересува... Нито пияница бих коментирал.

На което последва напомняне от водещия, че ГДБОП (всъщност по нареждане на спецпрокуратурата, б.р.) влезе в началото на годината във фирмата с обиски.

БОП-а кой го ръководи? Служба БОП кой го ръководи - МВР. А МВР кой го ръководи - Румяна Бъчварова.

Който има пари в касата, отиват и му ги взимат. И ги предават на държавата, и ги предават на поркуратурата - описа схемата Борисов.

Но в България всичко може. Пияниците може да си говорят каквото си искат. То политиците си позволяват да си говорят глупости. 

Той обяви и по повод блъснатите двама еколози - че като човек отишъл да ги види във ВМА и разговарял с тях, но...

... Не можем да качим магистралата по върховете. Затова в едната посока са взети всички мерки – да спасим гущерчета, костенурки, птички... каквот' са казали! Да спасим сомовете по реката, каракудите... Всичко сме направили!

Но не само искаме да запазим и костенурките, и змийчетата, и жабките... Но искаме и хората, които гинат там, и тях да ги запазим! 

За всеки гражданин – и за ромче в Силистра съм пращал хеликоптер, допълни той.

Борисов коментира дори и това, че съдия му даде право да повтори дузпата си на мача на Бистришките тигри срещу т. нар. ЦСКА 1948. Срещата била напълно неотговорна - приятелски мач между децата на ЦСКА и ветераните на Бистрица, "които са с по 20 разрешени смени".

И накрая излезе... - с въздишка на дъблоко разочарование отбеляза Борисов, б.р.- През цялото време се смеяхме отзад, мешахме се... На другия ден, като почнах да чета, че някой ми дал дузпа!

Премиерът призна дори най-съкровеното - какво се молел напоследък, като са открили "стотици църкви и манастири"

Да пазим България от мигрантската вълна.