Карикатуристът Христо Комарницки определи като небивалици думите на Бойко Борисов по негов адрес. В студиото на бТВ тази сутрин премиерът реагира остро, след като на екран бе показана една от последните карикатури на Комарницки, изобразяваща Борисов като халка, с която Ердоган чука на вратата на Европа.

„Той си вади заплатата 15 години с мен, така че би трябвало накрая да ми напише една благодарност: „Благодаря, че толкова пари изкарах и ми мина кариерата всеки ден с тебе да се занимавам“, каза Борисов.

Малко по-късно министър-председателят се закани: „Аз ще нарисувам по-хубава карикатура“.

Карикатуристът, който работи във вестник „Сега“, публикува кратък коментар в профила си във фейсбук в „отговор на небивалиците, които за пореден път е говорил по мой адрес премиерът Борисов в ефира на една от казионните медии“.

„Кариерата" ми нито започва, нито свършва с Б.Борисов.

Започнах да публикувам политически карикатури от есента на 1989 година, от тогава до днес съм рисувал почти всеки Божи ден. В папките ми има хиляди рисунки на А.Луканов, Ж.Желев, Ф.Димитров, Ахмед Доган, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Георги Първанов и още десетки наши и чужди политици“, пише Комарницки.

Карикатуристът продължава, че е наясно къде му е мястото в редицата на българските карикатуристи и няма да допусне да се превърне в „пародиен епигон на Тодор Цонев“.

Тодор Цонев е български карикатурист (1934 – 2004), който е бил арестуван от комунистическите служби, а Държавна сигурност е конфискувала огромно количество от карикатурите му. Част от тях са показани на изложба за първи път след 1989 г.

А ако някой си въобразява, че Светът започва и свършва с неговата особа, това е тревожен симптом.

Много разчитам на просветената и културна аудитория", продължава позицията на Комарницки.

Последните му думи в отговора:

„Не се предавайте!"