Дисциплинарната комисия на БФС наказа с три мача лишаване от домакинство и общо 14 хиляди лева глоба "Ботев" (Пловдив) за вандалствата на феновете на финала за Купата на България срещу "Лудогорец" (0:1) в Бургас. Запалянковци на "канарчетата" запалиха част от рекламните пана на стадион "Лазур", хвърляха по терена сигнални ракети, димки и твърди предмети, като срещата на два пъти бе прекъсвана. 

Точната формулировка е: "за хвърлени предмети и пиротехнически изделия, опасни за здравето, довели до нанасяне на значителни материални щети и отчитайки множество нарушения от подобен характер в рамките на проведеното първенство". А в крайна сметка наказанието "лишаване от домакинство" е заменено със "забрана за игра без публика". БФС процедира така напоследък.

14 000-те лева са формирани от глоби по три параграфа: 10 000 за палежа, по 2000 за нерагламентирано използване на пиротехнически изделия и за навлизане на публика на терена.

Наказанието не изглежда чак толкова сурово, още повече се случва за трети път за миналия сезон на "Ботев". Няма как обаче да бъде по-тежко, тъй като не е предвидено такова в дисциплинарния правилник на БФС.