Бившият шеф на ОДМВР-Благоевград Росен Танушев не е издигнат в дирекцията в София, а е понижен на по-ниска длъжност в криминален отдел в Петрич. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова  

„Поискала съм оставката на директора, когато установих, че той е действал без да съобрази ситуацията. Неправомерно е задържал един човек, по повод на негови изявления дори и в нетрезво състояние“, каза министър Бъчварова, обяснявайки събитията отпреди празниците.

На 1 септември избухна огромен скандал, след като стана ясно, че Методи Бачев - шефът на "Агромах", който отправи обидни изказвания по адрес на премиера Бойко Борисов на пияна глава, е бил задържан с полицейска мярка "до 24 часа". Снети са били обяснения и от шефа на сайт, който публикува видеото с Бачев и др.

От интервю на районния прокурор на Благоевград Борислав Ковачки пред Клуб Z излезе, че всичко е самодейност на областната полиция, която се е самосезирала по медийна публикация. До края на деня Таушанов беше изхвърчал...

"Той е освободен като директор и ще бъде назначен на по-ниска длъжност в криминален отдел в Петрич, за да може да бъде полезен на системата. Той е един добър полицай, просто като директор е направил недостатъчно добра преценка на ситуацията", посочи днес Бъчварова.

Още на следващия ден обаче "Струма" писа, че след подадената оставка Танушев заминава на по-висока длъжност в София.

Със заповед на вътрешния министър Р. Бъчварова той ще бъде назначен като началник отдел в дирекция Национална служба полиция. Изместването в София е оценка, която МВР даде на младия и надежден Росен Танушев за свършеното в полицейската дирекция в Благоевград тази година.

Няколко медии го преписаха безрезервно.