Рок групата Б.Т.Р. удари незабравими два часа заедно с Тим „Рипър” Оуенс. За класата на вокалиста може да се каже само едно - че той е единственият, който някога е заменял Роб Халфорд в "Джудас Прийст".

Тим, който пее в два албума на "Юдеите" след 1996 г. - Jugulator и Demolition (има и номинация за "Грами" с тях, б.р.), показа преди няколко години за пръв път на българска сцена в Каварна защо и как те взимат на мястото на Халфорд... Всъщност американецът и до днес е фронтмен на Dio Disciples - трибютната група в памет на Рони Джеймс Дио, с която гостува тогава.

Това бе и част от сетлиста снощи в "София лайв клуб".

Другите две съставки от снощния концерт - по 1/3 "Джудас" и от авторските проекти та Оуенс като Iced Earth.

"Отне ни половината август. Правехме по 3-4 песни на ден - призна пред Клуб Z китаристът Славчо Николов. - Не беше леко. Той е абсолютен великан!"

Специално заради предизвикателството бандата взе и втори китарист - приятеля им Добромир Поликов ("А-Групата").

"Ако някой ни го беше казал преди 20 години, щяхме да му кажем, че е луд - това е невъзможно да се случи точно на нас", споделя барабанистът Илиян Диков.

Вокалистът на Б.Т.Р., Наско Пенев каза пред бТВ, че почти всички, с които групата им е свирила, са били техни идоли – „Дийп Пърпъл”, „Уайтснейк”, „Рейнбоу”, „Юрая Хийп”.

Бандата зад кулисите. Снимките са любителски, предоставени на Клуб Z

Интересно е мнението на самия "Рипър". Той каза, че не му се случва често да свири с подобни банди по света.

"Доста е необичайно, когато подгряващата ти група е може би по-популярна от самия теб", сподели той впечатленията си, когато за пръв път се запознал с Б.Т.Р. в Каварна.

В същия състав днес музикантите пътуват за Русе, където на 9 септември, ще пеят на площад „Свобода”. След това заедно с Джон Лоутън групата е в Силистра. Следват самостоятелни концерти в Сандански, Мездра, Карнобат и Сливен.