През 2017 г. „Евровизия“ ще се проведе в Украйна — в Киев, Одеса или Днепр (доскоро Днепропетровск). Това съобщение е било изпратено в радиостанция „Говори Москва“ от Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), информира сайтът Лента.ру.

"Градът-домакин на конкурса ще бъде обявен по установения ред и всички подробности ще бъдат обявени на сайта на „Евровизия“, гласи още съобщението.

Позовавайки се на пресслужбата на ЕСРТ, „Известия“ съобщи,  че Украйна може да бъде лишена от правото да проведе конкурса заради проблеми с подготовката. В този случай, според „Известия“, състезанието би могло да бъде преместено в друга страна, например в Русия.

Изданието отбеляза, че Украйна все още не е избрала града за провеждането на конкурса, а също и не е определила с какви средства ще бъде построена необходимата инфраструктура. „Известия“ също съобщи, че в този момент най-вероятното място за провеждането на „Евровизия 2017“ е Международният изложбен център в Киев, но той също има нужда от сериозни бюджетни инжекции.

Финалът на „Евровизия“ през 2016 г. бе в Стокхолм. Първото място спечели украинската певица Джамала, второто — представителката на Австралия Деми Им, а третото — руският изпълнител Сергей Лазарев.

Радост при посрещането на Джамала на летището в Киев.

По правилата на ЕСРТ, Австралия не може да проведе конкурса на своя територия заради географското си положение, но може да стане съорганизатор на състезанието в европейския регион.

Площад Славейков