Бизнесменът Веселин Марешки се видя на балотаж с ГЕРБ на предстоящите президентски избори през ноември. Пред бТВ той обяви, че очаква да стигне до втория тур, като спечели 20 на сто от гласовете на избирателите.

„На балотаж заради силата на партията ще е кандидатът на ГЕРБ – с кандидата на патриотите и на несистемните играчи, който в случая съм аз”, заяви той.

Според него няма начин партийна номинация да се превърне в обединител на нацията.

Марешки щял да вземе„минимум” една пета от вота и така да повтори представянето си от местните избори във Варна преди години.

„Това, което Цветан Цветанов казва: „Аз на 2 октомври ще ви кажа кой е нашият кандидат”, това на практика обижда всички. Това обижда Хилъри Клинтън, превръща я в една невзрачна лелка, която е непозната на американския народ и трябва една година по-рано да прави обиколки по щатите”, заяви Марешки.

Аптечният бос твърди, че не е в политиката, за да забогатее, защото вече живеел добре. В подкрепа на думите си посочи, че кара „от най-хубавите коли”, има 2000-3000 лв. в себе си и живее скромно за стандарта си – в апартамент от 140 кв.м до децата си, които са в жилища по 75.

„Аз няма защо да плащам, за да стана президент – ние събираме дарения. Не давам от себе си, аз давам нервите си, патриотизма си”, заяви Марешки.

Точно около изборите в столичния жк. „Люлин” той планира да отвори най-голямата бензиностанция у нас, която ще позволява зареждането на до 50 коли едновременно.

Към момента Марешки има 10 работещи обекта и 10 закупени. В тях горивата се продават на цени, които са по-ниски от тези в останалите вериги и това поражди сериозни спекулации за използвания бизнес модел.