Вчера руската тенис звезда Мария Шарапова се класира за осминафиналите на "Ролан Гарос" след гръмка победа с 6-0, 6-0 срещу Паола Ормаечеа от Аржентина. Резултатът е достатъчно красноречив за формата, в която се намира рускинята. Любопитна подробност е, че Маша достигна до тази фаза на надпреварата след само десет загубени гейма, седем от които в мача ѝ срещу първата ни ракета Цвети Пиронкова.

След отпадането на първите три поставени в основната схема на турнира - Серина Уилямс (САЩ) , На Ли (Китай) и Агнйешка Радванска (Полша), специалистите категорично обявиха Шарапова за голямата фаворитка за титлата.  

"Да, все пак имам титли от всички турнири от Големия Шлем, така че е нормално хората да имат високи очаквания към мен и да очакват трофей", кометира  по този повод рускинята.

По време на вчерашната разгромна победа обаче сериозен интерес предизвика не само резултатът на корта, но и един от "феновете" на Шарапова. Фоторепортерите заснеха на трибуните Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист отпадна от втория за годината турнир от Големия шлем, след загуба в първи кръг от хърватския исполин Иво Карлович. Димитров обаче остана във френската столица, за да подкрепя Маша.