Българският национален отбор по волейбол за жени се класира за Европейското първенство в Белгия и Холандия през 2015г. Това стана факт след като „лъвиците” ни победиха домакинките от Азербайджан с 3:1 гейма (25:14, 25:18, 14:25, 25:19) и по този начин оглавиха квалификационна група D.

Преди това възпитаничките на руския треньор Владимир Кузюткин победиха последователно отборите на Португалия и Гърция в Баку и си гарантираха директна виза за шампионата на Стария континент през следващата година.

В днешната среща Страшимира Филипова и компания получиха специална подкрепа от оживена агитка по трибуните в азербайджанската столица. Оказа се, че това са юношеските национали на България по футбол до 17 години, които бурно аплодираха нашите момичета и не спряха да викат за тях нито за миг. Футболистите ни са в Баку, защото участват в турнира "Купа Каспия".

Най-резултатна състезателка в мача стана Полина Рахимова от тима на домакините, която заби 19 точки, но и те не помогнаха на отбора й. Посрещачката Добриана Рабаджиева пък бе най-резултатна в българския тим със 17 точки, а 16 добави Емилия Николова, която играе на поста диагонал на разпределителя.