"От Благоевград до Бургас караш само по магистрала".

Това заяви премиерът Бойко Борисов малко преди да открие Западната дъга на околовръстното шосе на София. Откриването на участъка бе предавано пряко на личния профил на премиера във Фейсбук.

"Абсолютно провален обект. Преди 2 години това беше зачеркнато в Брюксел. Парите трябваше да се върнат, безпощадна истина. Министър от БСП, какво повече да ви приказвам. Положихме огромни усилия, прехвърлихме за следващ период. Тангентата и дъгата вече са свързани. От Благоевград до Бургас караш само по магистрала. Нещо което, не сте си го мечатали комунистите едно време. Само до Правец сте си го представяли в най-смелите си мечти. Аз направих обратното оставих само участъка до Банкя", каза още Борисов.

И допълни, че около магистрала "Люлин" вече няма поляни, а магазини, офиси и молове. Според него след 5-6 години така ще бъде и на Западната дъга.

"Оттук до "Младост" отиват за 7-8 минути. Това е, което сме направили ние. За това мъката им е голяма, чудят се какво да измислят. Това нямаше да го има ако не бяхме започнали с това правителство да работим. Другото са приказки. Думите ни ще отлетят, направеното остава с десетилетия. Горанов не може да познае къде го водя. Отвсякъде гледаш магистрали. Нали виждате гледката, така е. Много моля да не крадете оградките и мантинелите. Те са направени да пазят човешки животи. Тези, които минават с колите и видят някой да ги демонтира да спрат и да се обадят на полицията", каза още Борисов.

И обясни, че магистралите вече са много и затова е трудно да се пазят.

"От Благоегврад до Бургас как да опазим", попита премиерът.

Кметицата на София Йорданка Фандъкова също честити "поредната придобивка".

"За последните 10 години са изградени 35 км първокласни обходни маршрути. В годините преди това имахме само 10 км. Да благодаря на двете правителства на г-н Борисов. Специално да поздравя и да благодаря на г-жа Павлова, инж. Лазаров. Да поздравя кметовете на районите, които се намират в близост. Очакваме последвателно планирано развитие на северните и западните райони. Хубавите пътища предразполагат към по-високи скорости. Безаварийно пътуване", пожела Фандъкова.

Регионалната министърка Лиляна Павлова обясни, че този обект е много тежък и сложен. Тя каза още, че проектът е финансиран по Оперативна програма "Транспорт", като инвестицията е 101 млн. лв. И е завършен предсрочно за 9 месеца, вместо за 2 години, както е био планирано.

След като преряза лентата Борисов подмина чакащоте го репортери, които го наобиколиха, с думите:

"Стига ме ритали, бе, моля ви се".

Той ги препрати към министър Павлова и се качи в колата си.