Виктор Орбан е жива легенда, браво на Бойко Борисов, че го кани сега. Това каза в студиото на бТВ бившият конституционен съдия Георги Марков.

Той допълни, че унгарският премиер, освен че е голям приятел на България по линия на ЕНП, е и безспорно човекът, "който най-добре знае как се защитава граница, как се защитава хиристиянство и как се защитава животът и здарвето на унгарските граждани".

"Отворените врати доведоха до масови кланета, разстрели и изнасилвания. А господата от Люксембург, когато говорят – въобще западноевропейските държавници - за Унгария, трябва да застават мирно! Защото 1956 г. с голи ръце тръгнаха срещу съветските танкове, а в това време в Люксембург ядат гофрети", каза Марков.

"Люксембургският външен министър (който каза, че Унгария трябва да бъде извадена от ЕС, б.р.) да си погледне собствения премиер. Защото Орбан има 5 деца от съпруга жена. А люксембургският премиер има за съпруга мъж", продължи бившият конституционен съдия.

На опитите на Цветанка Ризова да се включи не е ли нехуманно - и че се е удавило дете на бежанец в Дунав, Марков каза, че няма бежанци. Той обяви, че по Балканския маршрут са преминали представители на над 101 държави, които са нашественици и нарушители.

"Това е нарушаване на суверенитет. Ако са наистина бежанци, да бъдат така добри да идат на КПП-то, да се легитимират. Ние - европейците, ни придърпват по летищата, свалят ни обувките, изхвърлят ни минералната вода, граничарите опипват момичетата. А те си преминават, където и както си поискат. Не може да има милосърдие към хора, които нарушават суверенитети, които колят хора", обобщи той.

Според Марков, след като католически свещеник бе заклан от ислямисти, шефът на Европарламента Мартин Шулц "пи бира – това Хитлер не го е правил". Той прогнозира, че на предстоящата среща на ЕС на върха в Братислава, Вишеградската четворка ще каже: "Дотук беше". 

"Роберт Фицо (словашкият премиер) каза: Ние не ги мразим тези хора, но не можем да ги адаптираме", каза още Марков.

И обяви, че след мигрантската вълна народите в цяла Европа наказват партиите, които са ги пуснали:

"Хората не могат да понесат да бъдат изнасилвани жените им, да не могат да отидат на новогодишно тържество! Има масово купуване на германци на имоти на Балатон, защото Унгария е една сигурна държава. Кой реши султан Ердоган да пази Европа? Ако през декември не приемат Турция - а те няма да я приемат, - Ердоган ще каже: Ще ви пусна една порция за наказание."

Той каза, че мигрантите "добре се бият, добре изнасилват – да правят деца и да се бият за своята демокрация".

"Когато станат по-жестоки неща, Цветанке, ти ще ме поканиш. Хората ще излязат на улиците. Не дай си Боже - изнасилят някоя девойка на Лъвов мост! Българинът е беден, но има чувство за чест", зарече се Марков.

"Аз се надявам, че Виктор Орбан ще търси подкрепа от нашия премиер и се надявам да я получи. Трябва да има европейска армия, защото ние сме нападнати", обобщи Марков. И добави:

"Дъблин, Шенген - всичко отиде по дяволите!"