"Моторхед" се разпаднаха след трагичната смърт на Леми Килмистър, а барабанистът Мики Дий гостува в състава на няколко групи, запълвайки местата на други дръмъри по турнета. За последно той замени Джеймс Котак в "Скорпиънс", а сега стана ясно, че Мики Дий ще бъде титулярният барабанист на групата, съобщи zrock.bg.

Ама, не се смейте...

В края на април германската банда обяви, че привлича виртуоза с гръцки корени на мястото на Котак, докато последният имаше нужда от медицинска помощ (без да се разкрива естеството на заболяването му). След това видяхме Мики Дий и на концерта на Властелините на баладата в София.

Групата пък пусна следното съобщение:

„Искаме да благодарим на Джеймс за всички години в бандата и за приятелството. Разбираме и уважаваме неговата нужда от време, докато той преминава през финалните етапи от оздравителния процес. След невероятния успех на концертите ни в САЩ, Европа и Азия, ние сме сигурни, че сме открили един фантастичен барабанист в лицето на Мики Дий. Той носи свежа енергия в бандата и ние очакваме вълнуващите времена, които ни предстоят заедно.”

Ето как ще свири Дий в "Скорпиънс":

А в "Моторхед" свиреше така...

„Чувствам се наистина поласкан и щастлив, че имам възможността да продължа да свиря на барабани на това ниво. Израснах с музиката на Scorpions и винаги съм обичал бандата. Приятели сме от много дълго време, да пътувам и свиря с Клаус, Рудолф, Матиас и Павел, беше много забавно, а екипът е страшно професионален. Феновете на Scorpions бяха много отзивчиви и ме приветстваха, а беше жестоко да срещна и всички тези откачени, чудесни фенове на Motörhead по пътя”, написа Мики Дий.