Душан Д. (31 г.), гражданин на Сърбия, който е арестуван в Швеция през миналата година като главен дилър на оръжие за "Мюсюлмански братя".

Той е най-голямата "находка" на сръбските власти, които задържаха 4-ма предполагаеми ислямисти при опит да изнесат цял арсенал оръжие и муниции в Унгария през ГКПП-Келебия рано тази сутрин. Сръбският "Блиц" цитира вътрешното министерство, че и четиримата са били с фалшиви български паспорти.

Освен Душан, другите са 35-годишният Драган Т., гражданин на Босна и Херцеговина, Хамеди Абдул (42 г.) от Ирак и сириецът Кана Мохамед (44 г.).

Впечатляващ е арсеналът, който притежателите на БГ паспортите са опитали да пренесат:

5 пистолета, оптичен мерник, две автоматични пушки, патрони за карабини и пистолети от различен калибър, както и два автомата - М72AB1 и CZ.

Лидерът на групата Душан се смята за важен търговец на оръжие от Босна и Херцеговина към Швеция, подсеща "Блиц".

Агенцията припомня, че Мюсюлмански братя се смята за най-големият купувач на оръжие на черния пазар, а терористични актове в Европа нерядко се извършват с оръжия, произведени в бивша Югославия.

Именно заради съмненията, че цевите са предназначени за ислямски терористи в Европа, в разследването на сутрешния инцидент се е включило сръбското контраразузнаване БИА.