Предполагам, че интелектуалците не си падат много по съботите, защото, нали, като ги канят по сутрешни блокове, трябва да си слагат киселите физиономии. А това сигурно им разваля почивния ден в някаква степен, не знам...

Но за нас останалите – освен че го даваме по-ведро, се чудя най-вече на темите, които ни занимават.

Без да политизираме излишно, септември носи една страхотна новина – че сме оцелели, а след датата Девети има и други дати. Сега и по принцип.

Дето пееше бате Гошо Минчев (Бог да го прости, дано не ни гледа сеира!):

"Ние нито ще забравим, нито ще простим..."

Дреме им на тях на шапката – като ние нито ще забравим, нито ще простим, те си отгледаха специално други ние. Смениха ни! Ще ги наричам за краткост – тях. Хората с анцузите, мацките с дъкфейс, и смятащите, че „О-о-обичам почивните дни” е българска музика... Или някаква музика изобщо.

Та тия не само забравиха и простиха, ами ги и аплодират. Тях – производителите си. Купуват им парцалите от хартия, изпъстрени със снимки и букви и им жулят като смахнати с последната си стотинка томболите – само купон да става и да падат кинти отнякъде... Ама хайде, че нали обещах ведро.

Вижте само какви новини занимават нас, пардон - тях. Известно е, че септември освен за събиране на реколтата – конвенционалната, е време на урожай и за новините.

Дето викаше легендарният тв герой Култура Ми-Янко: отсега слагаш новини в буркани за зимата (Ей, няма такива тв персонажи вече. Сега к'во – Жана Солинген, егати!)

Например това, че Митьо Пищова ще е кандидат за президент. То направо заема не трилитров буркан, а цяло каче с новини. И то, без да опитваш да навреш вътре и Радо Шишарката. Само претакаш, като му дойде времето... Мирише незабравимо на ВИП-ове...

Помня, когато бъдещият ни държавен глава организираше някакви конкурси за Мис и победителката печелеше примерно 100 кила горнооряховски суджук. Увиваше горките новопровъзгласени кралици на красотата в него, та не знам после как са се прибирали в отдалечените си блокове в полето, без да ги нападнат бездомните кучета.

Или да вземем друго, което прочетох някъде тия дни: кой ще прави финала на Евровизия. Дали Русия ще я вземе от Украйна, или Австралия или пък Габон.... Където, между другото донякъде изненадващо се оказа, че имаме своя евродепутатка, осъществяваща експорт на демокрация с кредитна карта от европейските избиратели. Габонска му работа, щом до нас опряха да ги учим на честни избори - но то е съвсем друга тема.

Мисля, че единствено нашият скромен, но трудолюбив народ, стожер на исконните православни ценности (ама не гледайте видеата с шестокласнички без гащи!) единствен заслужава финала на Евровизия. Ама то отдавна, не отсега. Заслужихме я още заради светещия ни костюм, дори без да са видели светещия ни Самуил, светещия ни Иван Срацимир и друго кво имахме там светещо... Абе, всичко без улиците в "Овча купел".

Ние ще я вземем, то е ясно! Товаришч Путин, като я анексира съвсем законно от Украйна, ако пък не черпи една Евровизия, егати и и пича! Дори като гледам поведението на повечето бг политици, май вече ни я е обещал.

А как ще я организираме само ейй!!! На огромен видеоекран ще пише 6E Q VZEMEM, MERCI в знак на вековната българо-руска дружба... То ще бъде апотеоз на традиционни български добродетели като мърчандайзтво, промоутърство, импресарство и саунд-енджинийринг.

Над пубиката ще лети хеликоптер, на който ще има паметник с кон от Хайтов, който изпуска газове и пържи исконни български мекици.

Екипажът ще пръска от небето публиката с лютеница „хорце”, докато пее хайдушки песни – до една от задължителната програма за 3-ти клас. А момиченце с народна носия ще стреля с РПГ по хеликоптера (като препратка към съвременна нова България и нейните достойни атентати), докато рецитира Балканджи Йово.

Репортерки ще предават директно край получилите тежък инфаркт на миокарда от патриотично вълнение и ще ги питат в ефир „Как се чувствате”...

И целият финален мегагигатераконцерт ще е върху газовия хъб.

Такива ми ти септемврийски вълнения в ефир.

При такива топ теми мисля, че всичко в България върви от добре на по-добре.

#дасисипем!