Президентската кампания на САЩ все повече прилича на телевизионен мини сериал и не е изненада, че на снощната церемония за връчването на наградите "Еми" за праймтайм предавания политическият хумор не напусна сцената, пеше АП.

Първо Джеб Буш - бивш кандидат за президентска номинация на републиканците, се появи в ролята на шофьор във видео увода на водещия церемонията Джими Кимъл.

След това пък Хилъри Клинтън пусна поздравителен пост в туитър за имитаторката си Кейт Маккинън от Saturday Night Live.

Звездата от "Вице" Джулия Луис-Драйфус печели "Еми" за пети път, в случая - за ролята си на абсурдната, но изключително амбициозна дама на президентски пост, опитваща се да задържи властта в ръцете си.

Актрисата се извини за "настоящия политически климат" седем седмици преди президентските избори в Щатите.

"Мисля, че "Вице"  срути стената между комедията и политиката. Сериалът стартира като политическа сатира, но вече прилича повече на документален филм", помайтапи се Драйфус в благодарствената си реч.

Доналд Тръмп също имаше косвена роля в церемонията по връчването на наградите. Джими Кимъл посочи човека, направил Тръмп телевизионна звезда - продуцента Марк Бърнет, който избра настоящия кандидат за президент за риалити шоуто "Звездни стажанти".

"Благодарение на Марк Бърнет вече няма нужда да гледаме риалити шоута, защото живеем в такова", пошегува се водещият.

Азиз Ансари пък използва коментарите на Тръмп за малцинствата и се пошегува, че родителите му ще бъдат изхвърлени от залата.

"Америка Ферера - обърна се той към актрисата, - сменила си името си на Америка... Добър опит. Вън!"

На тазгодишните награди Еми имаше рекордните 21 номинации на цветнокожи актьори и Кимъл не пропусна да акцентира на този факт, като направи сравнение с "белите Оскари", съобщи Би Би Си.

"Тук, в Холивуд, единственото нещо, което ценим повече от разнообразието, е хвалбата колко ценим разнообразието - каза Кимъл в уводния си монолог. - Тази година "Еми"-тата са толкова разнообразни, че "Оскари"-те вече се фукат колко добри приятели са с тях."