Анджелина Джоли е подала молба за развод с Брад Пит. Новината потвърди адвокатът на актрисата пред Ройтерс. Всички агенции предават съобщението с гриф "Мълния".

Робърт Офър обяснил, че Джоли е поискала разтрогване на брака, като добави, че "решението е било взето в името на здравето на семейството". 

Актрисата няма да коментира и адвокатът е помолил фамилията да не бъде безпокоена.

Между двамата имало непреодолими различия, това посочила като причина за искането си Джоли, твърдят непотвърдени източници. Според TMZ актрисата е поискала попечителство над шестте им деца като Пит да има право на посещения. Трите осиновени деца са Мадокс (12), Пакс (10) и Захара (9), а биологичните са Шайло (7) и близнаците Нокс и Вивиан (5).

Нямало "трето лице" сред причините за раздялата. Категорично се опровергават слуховете, че Брад Пит изкарал любовен романс с колежката си Марион Котияр, докато били на снимачната площадка на "Съюзниците". Кръшкането на Брад докарало нервна криза на Джоли, носи мълвата. 

За последно двойката беше видяна заедно миналия юли. Слухове за раздяла и развод на Джоли и Пит имаше многократно през годините на тяхната връзка. 

Двойката е заедно от 2004 г., но официално встъпи в брак през октомври 2014 г. Актьорите се срещнаха на снимачната площадка на филма "Мистър и мисис Смит". Тогава Пит все още е женен за Дженифър Анистън, но скоро след това обявява развода си. Джоли и Пит се ожениха 10 години по-късно на тайна церемония в Шато Миравал в Южна Франция, виненото имение, което двамата купиха през 2008 г. за 60 млн. долара.

За дата на раздялата е посочен 15 септември. Според изданието TMZ, което твърди, че разполага с молбата за развод, Джоли била "изключително притеснена" от възпитателните методи на Пит.