"Лудогорец" мина транзит през Враца - 4:0 в 1/16-финал за Купата на България. Треньорът Георги Дерменджиев заложи предимно на резерви, но и това не помогна за по-равностоен сблъсък. Лукас Саша и Густаво Кампаняро вкараха в края на първото полувреме. Георги Терзиев добави за 3:0 след час игра, а в края Абел Анисе фиксира крайното 4:0.

Миналата година - през октомври, шампионът сензационно отпадна още на осминафинал в турнира от "Локомотив" (Горна Оряховица).

Днес всички отбори от Първа лига - едни лесно, други с големи трудности, преодоляха първото препятствие. 

Най-тежко беше на "Нефтохимик" и неговия нов треньор Христо Янев - победа с 5:4 след дузпи (1:1 в редовното време) на терена на "Етър". Търновци поведоха в 30-ата минута чрез Гуидо Абаян, а в 70-ата Костадин Хазуров, с когото Янев работеше и в ЦСКА през миналия сезон, изравни. При 11-метровите удари гостите показаха по-здрави нерви и спестиха поражение за Христо Янев още в дебюта му.

Не по-малко драматично беше в Гълъбово, където местният "Ботев" поведе с 2:0 на "Монтана", но гостите стигнаха до 3:2. И 5-те попадения паднаха в рамките само на 34 минути. Реджеб Халил бе точен за тима от Гълъбово в 40-ата и 50-ата. Иван Иванов намали в 59-ата, Петър Атанасов изравни в 69-ата, а в 74-ата Стивън Петков осигури класиране в следващата фаза за финалиста от миналия сезон.

В Плевен пък "Пирин" (Благоевград) поведе с 2:0, допусна 2:2, но в 87-ата минута бившият левскар Даниел Младенов огорчи "Спартак" - 3:2 за "орлетата".

Други резултати: 

"Черноморец" (Балчик) - "Локомотив" (Пловдив) 2:5, "Левски" (Карлово) - "Верея" 0:2.

Програмата за сряда и четвъртък:

21 септември

"Витоша" (Бистрица) - "Дунав" (Русе) 
"Несебър" - "Поморие" 
"Банско" - "Созопол" 
"Септември" (София) - "Берое" (Стара Загора) 
"Розова долина" (Казанлък) - "Черно море" (Варна) 
"Пирин" (Гоце Делчев) - "Ботев" (Пловдив) 
"Локомотив" (София) - ЦСКА-София
"Литекс" - "Славия"

22 септември

"Царско село" (София) - "Левски", ст. "Локомотив"
"Оборище" (Панагюрище) - "Локомотив" (Горна Оряховица)