"Локомотив" (София) елиминира ЦСКА-София в турнира за Купата на България - 2:1 на стадиона в "Надежда". "Червено-черните" продължават на осминафинал.

От всичките 1/16-финали досега, това не е единственият, в който отбор от по-ниска дивизия отстранява съперник от Първа лига. Също днес втородивизионният "Септември" срази "Берое" с 2:0 в София. Със същия резултат треторазредният "Литекс" би "Славия" в Ловеч.

Спорно е доколко този ЦСКА е детрониран като носител на трофея или той принадлежи изцяло на вече отишлия в небитието ПФК ЦСКА АД. Едно е сигурно - отбор с името ЦСКА няма да спечели трофея през 2017 г., носителят ще е изцяло нов.

Димитър Георгиев откри резултата след грешка на национала Божидар Чорбаджийски в 6-ата минута, а в 54-ата резервата Руи Педро изравни красиво. Двубоят продължи да бъде двуостър, с постоянни ситуации пред двете врати. В 71-ата минута юношата на ЦСКА Богомил Христов върна аванса на Локо, не без помощта и на вратаря Георги Китанов.

В края на мача настана масово меле, а съдията Ангел Ангелов вдигна червени картони на капитана на домакините Даниел Пеев и на Рафа Перез (втори жълт) от ЦСКА. Можеше да санкционира и други футболисти.

Локо удържа 2:1 и заслужено ликува след края.

Вчера фаворит в турнира като "Лудогорец", а също така "Монтана", "Нефтохимик" и "Пирин" (Бл) прескочиха в следващата фаза.

 
Много силен мач за второразредния "Локомотив", който днес напомни на добрите си времена, в които печелеше на контраатаки. А ЦСКА продължава да буксува. Преди дни тимът спечели в последните секунди срещу "Черно море" за първенство, но сега си тръгва от единствения турнир, който реално имаше сили да спечели този сезон. 

Други резултати от днес:

“Банско” - “Созопол” 0:1, “Розова долина” - “Черно море” 1:2, “Несебър” - “Поморие” 1:2, “Пирин” (Гоце Делчев) - “Ботев” (Пловдив) 3:6, “Септември” - “Берое” 2:0, “Витоша” (Бистрица) - “Дунав” (Русе) 1:1 (7:8 след дузпи), “Литекс” - "Славия" 2:0.

22 септември

"Царско село" (София) - "Левски", ст. "Локомотив"
"Оборище" (Панагюрище) - "Локомотив" (Горна Оряховица)