В деня на клубния си патрон "Ботев" (Пловдив) представи Димитър Димитров-Херо за нов спортно-технически директор и Тервел Златев за изпълнителен. Херо имаше оферта и от "Левски", но избра "жълто-черните", където ще работи с треньора Станимир Стоилов. Двамата са близки приятели. 

„Казвам го за първи и последен път - ако говорим във финансов и личен аспект, офертата на "Левски" бе по-добра за мен, обяви Димитров на пресконференцията. Надделяха неща, които са доста лични и не искам да ги коментирам. Знам, че ще ме атакуват на базата на това, че съм бил треньор в "Левски" и "Локомотив" (Пловдив). Предполагам, че много врагове си създавам в това отношение. Опитвал съм се навсякъде, където съм работил, да съм максимално коректен. Колкото и нескромно да звучи, почти навсякъде, където съм работил, са ме канили повторно. Дойдох, за да помогна в израстването както на първия отбор, така и на школата. Това е нова позиция за мен, но работата ми е позната."

Херо ще отговаря както за селекцията на мъжкия тим, така и за работата в школата, в която собственикът Цветан Василев вложи страшно много пари, изграждайки невиждана в България база. На брифинга бе афиширано, че в Града под тепетата ще продължат да влагат средства и усилия при подрастващите. Не стана ясно какъв е точно бюджетът за новия сезон, но според президента на "канарчетата" Иван Джиджев няма да е по-малък отколкото за отминалия шампионат.

"Нещата не стават за дни, трябват години, за да заработи школата и да почне да дава футболисти - изтъкна Херо. - Идвам с огромно желание да работя и да помогна на този клуб. Аз съм доста самокритичен и бих си тръгнал, ако не успея.“

Той ще говори по спортно-технически въпроси на 6 юни, когато стартира подготовката за новия сезон. Сред феновете на "жълто-черните" вече от доста време се говори, че бургазлията може да замести Стоилов, който е, меко казано, недолюбван от феновете. На срещата с боса Цветан Василев преди броени дни "бултрасите" отново заявиха, че са снели доверието си от Мъри и нямало връщане назад...

Заедно с Димитров пред медиите бе представен и новият изпълнителен директор в "Ботев" - Тервел Златев, който заменя Ангел Палийски. Любопитно е, че доскоро Златев заемаше аналогична позиция в БФС, но напусна по собствено желание. Завършилият бизнес администрация в Швейцария млад специалист изкара 10 години във футболната централа, като отговаряше за най-сериозните ѝ международни проекти.