Неслучайно неговата (на Делян Пеевски, б.р.) преса ме нападаше много дълго време. Защото аз директно казах: "Следобед ще видите какво ще стане." И то и стана. Което беше наистина шокиращо.

Така Стефан Данаилов се върна в спомените си към момента, когато "успелият" млад мъж бе предложен за шеф на ДАНС, а самият той каза на съпартийците си от БСП, че мълчи и се срамува.

Днес пред Нова тв зам.-председателят на партията определи това като една от грешките ѝ.

Няма безгрешни. Лошото е, че не си призанават грешките. И е късно, каза актьорът политик.

По повод скорошното интервю на Цветан Василев за "Капитал" и проекта "КТБ файлс" той обяви, че чул, че банкерът "казал големи някакви истини" - за изнасянето на конкретни данни как държавата е завладяна.

Това се говори и в обществото – това съм го чувал. Аз се срещам с всякакви хора все пак. Учудващо ми е как може да направят така, че наистина да се овладее (в смисъл - цялата държава с всичките й системи, б.р.). Дано да не е така.

"Сега на тия избори ще бъде голямото тичане. То винаги е било: Ще ме подкрепиш или няма да подкрепиш... Ама ти дай 6 лв. назаем и т.н.", поргнозира с усмивка актьорът.

И говори за кандидатурата на ген. Румен Радев, чиите инициативен комитет Данаилов оглави:

Данните, които имаме, са много добри. При това – какви са кандидатите от другите политически сили? Народът иска промяна на статуквото – нали това е? И тия всички кандидати от другите политически сили са участници в това статукво. Как ще повярваме, че те ще променят нещо?

Ген. Радев не е участвал в политически игри, задкулисия, да не говорим за кражби и т.н. В неговия живот съзнателен той е пазил небето над България.

Според него членовете на БСП и симпатизантите в момента са много положително настроени към безпартийната кандидатура на генерала. Той не се съгласи, че има проблем, че БСП няма партийна кандидатура и нарече това "на Бойко приказките".

Ми, тя партията се изтощи, бе. Колко народ излезе от тая партия?!

Данаилов призна, че са имали и чисто партийна кандидатура, но човекът не се съгласил.

Най-големият проблем е, че никой не ще да си напусне мястото. Ние нямаме реална кандидатура (партийна, б.р.), която да ни донесе повече от 15-16%, както и да го изчисляваш. Разчетите така говорят.

Самият факт, че бяха предложени към 80 имена за президент и още толкова за вицепрезидент, говори, че има нещо, което смущава. То демократична партия, демократична, ама чак пък толкова!

Той обърна внимание, че основен опонент е само ГЕРБ, а срещу Калфин или Татяна Дончева лоша дума не са казали.

Данаилов каза още, че левият избирател е неупрявляем, защото е мислещ човек, както и че в техните структури има "много лошо отношение към тези другари, които отидоха в АБВ".

За отношението и провалените преговори с партията на Георги Първанов той обяви:

Преглътнахме, обаче те пък ни се качиха на главата! И това не се търпи.

Относно скандала с руския депутат Пьотр Толстой Данаилов каза, че "1300 години са се опитвали да ни купят и сега няма да ни купят".

Не може изцепката на един... (след замисляне) веселяк да стане толкова важна. Що не реагирахте на изцепката на един англичанин – как се казваше тоя, който най-много плю България и Полша... И той ни плю, пък никой не реагира.

Актьорът и бивш депутат каза още, че хока съпартийците си в Столетницата:

Ма, хокам ги бе, душко – аз съм Стефан Данаилов – те това не могат да разберат! И никой не ми е казал "Ти си глупак" и да ме плюе по улицата. Ама какво, като ги хокам?!