Огромна колона от автомобили се е образувала на автомагистрала "Хемус"  от Ябланица в посока столицата. Движението е изключително затруднено в района на тунелите Витиня и Топли дол,съобщава БНР.

Засилен контрол има по главния път Е-79 в посока Кулата - Благоевград и отсечката от ГКПП-Илинден-Симитли заради очакваните хиляди завръщащи се автомобили в края на четирите почивни дни.

Допълнителни екипи на КАТ регулират движението по направленията Перник- Благоевград-Кулата и Перник- Кюстендил- Гюешево заради очаквания голям автомобилен трафик от 10 до 20 часа днес. От 14 до 22 часа се ограничава движението на тежкотоварни автомобили по пътя за Кулата, като в района на радомирското Старо село полицейски екипи отклоняват камионите.

По пътя Перник- София, в района на Драгичево, ще бъде осигурено ползване на две ленти в по- натоварената посока.

Екипите на столичната пътна полиция вече са на пътя и изчакват момента, в който движението в столицата ще стане по-натоварено, за да започнат да регулират ръчно. От "Пътна полиция" напомнят на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.  В момента трафикът в страната е спокоен. Между 14 и 16 часа се очаква големият поток от автомобили към столицата, заяви в предаването "Неделя 150" комисар Бойко Рановски - началник на КАТ - "Пътна полиция":

Очакваме задръстване не толкова на магистралата, колкото в участъка между Сандански и Благоевград. Там ще бъде основно.

Също така в района на Симитли ще има екипи на "Пътна полиция", които да подпомагат трафика. Все пак и пътуващите - водачите трябва да са малко по-търпеливи и по-внимателни. В последните два дни имаме три тежки пътно-транспортни произшествия с трима загинали. Това са водачи, които нямат сблъсък с друг автомобил. Те са били сами на пътя. Те са се движели с такава скорост, при която не са успели да вземат завоя и катастрофират и загиват. 

Изключително интензивен е трафикът през граничните пунктове „Маказа” и „Кулата” на вход. Това съобщиха за „Фокус” от пресцентъра на МВР. На ГКПП „Капитан Андреево” има образувала се 4-километрова колона от товарни автомобили на изход.

От МВР уточняват, че тя е единствено заради засиления трафик. На всички останали гранични пунктове към момента движението е нормално.