"България без цензура" подреди правителство не в сянка, а "на слънце" и предложи на всички политически формации да участват в нов "принципен съюз" - "България без ДПС".

Днес формацията на Николай Бареков се сбра на разширено заседание на Изпълнителния съвет, на което бяха поканени и коалиционните партньори от ВМРО, ЗНС и "Гергьовден". След приключването му всички вкупом дадоха брифинг, от който станаха ясни много неща - че Бареков протяга ръка към всички партии, че има поне по няколко души за всеки министерски и зам.-министерски пост в едно бъдещо правителство, че е най-силният, че няма да обяви колко пари има в банки, че ако разкрие неща от медийната кухня, ще вкара 200 депутати в следващото НС и още много други.

Новото правителство на новия политик

Николай Бареков изброи имената на хората си, подходящи, според него, да влязат в неговото правителство.

Подходящи да бъдат "говорители" на министерство на икономиката и енергетиката били Рада Коджабашева, Калина Крумова, Георги Балабанов и Ангел Славчев.

Финансите можел да поеме независимият депутат Светлин Танчев, който Бареков обяви, че влиза днес в партията му и го направи свой заместник и председател на столичната структура. Здравеопазването можело да се поеме от доц. Христо Бозов, а МВР, националната сигурност и пр. - от Росен Петров, Николай Радулов и генералите Димитър Цветков и Валери Григоров. Образованието Бареков даде на Мирослава Кортенска, а Външно министерство на Танчев и на самия себе си. Културата можел да поеме Любен Дилов-син, а правосъдието - Васил Иванов или Дако Даков. Регионалното министерство отива при Стефан Кенев, Рашко Динков и др.

Както отбеляза Драгомир Стефанов ("Гергьовден") сегашното правителство се държало като правителство в сянка, затова и това на ББЦ щяло да е "правителство на слънце".

Бареков предложи на всички партии да се съгласят с неговата програма и ако го направят - да се обединят в съюз "България без ДПС". Целта била движението да се извади от властта поне за два мандата. Ако искало и самото ДПС можело да се включи, но ако се откаже от Лютви Местан, Ахмед Доган и Делян Пеевски.