Националният отбор по футбол ще има нов селекционер. По всичко личи, че Ивайло Петев напуска поста и поема хърватския гранд "Динамо" (Загреб).

Новината разкри в. "Спортске новости", който дори цитира Петев да казва, че на 90 процента ще подпише с "Динамо". Пред "Спортал" вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков потвърждава, че смяна ще има, а наследник на Петев може да бъде обявен още тази вечер или в следващите 2-3 дни. Наближават мачовете с Франция и Швеция, съответно на 7 и 10 октомври.

По информация на Клуб Z основни фаворити са Красимир Балъков и Петър Хубчев. Двамата в момента са безработни. БФС има още 2-3 варианта, но със специалисти, които са ангажирани с клубове.

"Спортске новости" прави подробна визитка на Петев, който имаше сблъсък с "Динамо" през 2012 г. в квалификация за групите на Шампионската лига. В Разград двубоят завърши 1:1, а в Загреб вървеше 2:2, но в 97-ата минута домакините вкараха и елиминираха българският тим. На следващата година "Лудогорец" си върна в групите на Лига Европа - 2:1 и 3:0, но тогава треньор вече беше Стойчо Стоев.

В европейските квалификации Петев отново изпи горчива чаша на стадион "Максимир" - поражение с 0:3 от Хърватия.

"Спорстке новости" припомня всичко това, а също така събличането на Ивайло Петев от фенове на "Левски" - с видео. Любопитно е, че "Динамо" и сега играе в Шампионската лига - тимът е в група с "Ювентус", "Олимпик" (Лион) и "Севиля". В първата среща първенецът на Хърватия падна с 0:3 на терена на Лион. Утре предстои домакинство на "Юве", като в тази среща треньор на "Динамо" ще е Здравко Мамич. 

Още по-любопитно е, че на гранда предстои голямо дерби с "Хайдук" след броени дни. Очаква се тогава да е дебюта на Петев. 

В момента БФС и "Динамо" разговарят по неустойката на треньора.