Почти сигурният нов селекционер на националния отбор по футбол Петър Хубчев пристигна днес от Германия и още от летището отиде на преговори с президента на БФС Борислав Михайлов. Един от Четвъртите в света е придружен от бившия играч на "Левски" и ЦСКА Георги Донков, който направи кариера и в Германия. 

Донков ще влезе в щаба на Хубчев. Специалистът и Боби Михайлов вече са се разбрали принципно, остава да уточнят детайли.

"Още няма нищо официално, затова и не е редно да говоря, рече Петър Хубчев пред репортери на столичната аерогара. - Отивам на среща с Борислав Михайлов. Преди това няма как да коментирам каквото и да било."

Той все пак даде интересен отговор на въпроса какво иска да постигне:

"Няма да намерите треньор, който да ви каже, че не иска класиране."

А световните квалификации напрактика са отписани - в това число и от шефовете на БФС, предвид тежката група с Франция, Швеция и Холандия.

По-рано днес пък Ивайло Петев кацна в Загреб, където тази вечер ще гледа "Динамо" срещу "Ювентус", а вероятно още утре ще бъде представен като нов треньор на хърватския гранд. Часове по-късно БФС официално потвърди, че Петев е прекратил договора си с централата, възползвайки се от клауза. За целта е преведена неустойка.

Официалният сайт на съюза признава, че води преговори за нов селекционер.