Малко преди 7 часа тази сутрин служители на МВР са започнали акция на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" между България и Турция, съобщиха за Клуб Z свидетели.

Десетки автобуси и автомобили не успяха да преминат границата в продължение на почти 5 часа. Заради акцията са били затворени и двете посоки на ГКПП-то, а опашката от тирове достигна 5 км.

Спецоперацията е на "Вътрешна сигурност" към МВР и специализираното звено за борба с корупцията към Софийската градска прокуратура, поясни Нова тв. Засега официални данни от МВР няма.

Задържани са общо 4-ма служители заради подкупи. Те са от "Гранична полиция", работят на самия пункт и не заемат ръководни постове в МВР, каза говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова.

Те са в ареста с полицейска мярка до 24 часа, но предстоят още арести, обиски и изземвания, допълни Арнаудова.

По информация на бТВ, първоначално задържаните са били повече и са лежали на плаца дълго време, но само у 4-мата са намерени пари, дадени им през нощта.

"Появиха се коли, от тях слязоха мъже с черни качулки, които проснаха на земята всички от кабинките", разказа един от свидетелите. 

ДАНС и ГДБОП проведоха подобна акция и на 13 декември миналата година. Тогава подходът бе същият, границата остана затворена няколко часа, 33 митничари бяха задържани.