С аргументите на ислямофобията, едно лумпенизирано, водено от ГЕРБ, мнозинство в българския парламент прие закон, който цели да ограничава права (ограничаване на правото на носене на религиозно облекло).

По този законопроект е налице посткомунистическа, милиционерска по светоглед, коалиция между ГЕРБ, ПФ и БСП и др. Тя вярва, че държавата трябва да ни казва как да се обличаме и как да живеем. Навремето тя преименува ФК Ботев на "Тракия", Левски на "Витоша", а ЦСКА на "Средец". Такава законодателна практика връща България във времената на тоталитарната държава, когато сменяха имената на хората по решение на партията.

Изобщо не искам да виждам жени, облечени в Niqab (бурка) и не одобрявам ограниченията, които търпят жените в ислямския свят (да е ясно). Този закон няма да предотврати носенето на такива. Който иска ще си ги носи и при излишен конфликт, българските полицаи ще бъдат поставени в абсурдна ситуация и под огромно напрежение.

Смятам, че въпросите, които иска да реши въпросният закон може и трябва да бъдат уредени с определени подзаконови актове, с убеждаване и с умни практики, включително образователни. Против съм в България да има закони, които въвеждат ограничаването на правата на отделни групи хора (любимите закони на югославските комунисти от времената на Милошевич). Най-много съм против примитивните политически мнозинства, които намаляват свободата на гражданите.

Утре същите мнозинства ще въведат нови ограничения за други неща, които ограничават повече хора. Всъщност това вече се случи. Въведоха данък уикенд. Какво следва утре?

Срам ме е, че в българският парламент няма нормална партия, която да изкаже смислени аргументи, а трябва да чувам такива от заразени до кокал с корупционни практики партии. Нищо добро, никъде не се е случило със забрани.

Забраните пораждат у хората желание да ги нарушават. И те винаги го правят. Можем да сложим надпис на граничните си пунктове "Добре дошли в страната на нарушените закони. Тук само закононарушителите са повече от нещастните".