Новият iPhone 7 може би има дефект, подобен на злополучния Galaxy Note 7. Това сочи снимка на последния модел на Apple в сайта Reddit.com.

Разбира се, първата реакция на интернет потребителите бе да се пошегуват, че този път компанията в Купертино краде идеи от основния си конкурент.

В началото на месеца Samsung обяви, че спира производството на новия си Note 7 и изтегля телефона, докато не проведе допълнителни тестове на хардуера. Причината - смартфонът се запалва, в някои случаи дори избухва. Причината е в прегряващи батерии, собствено производство на корейския технологичен гигант. 

Вследствие на проблема корейският гигант загуби 7 млрд. долара от пазарната си капитализация.

По всичко обаче личи, че избухналия iPhone 7 на снимката е изолиран случай - други кадри показват, че той е доставен в сериозно пострадала кутия, така че по-вероятно е литиево-йонната батерия да е пробита по пътя. В такива случаи запалване или дори взрив не са знак за дефект на телефона.

Разбира се, напълно е възможно и хората на покойния Стийв Джобс да са направили грешката на своите конкуренти - скоро ще разберем.