Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри е дал положителна допинг проба за кокаин, съобщава американският спортен тв канал ESPN.

Ако това е истина британецът ще изгуби всичките си златни пояси, спечелени на 29 ноември миналата година след сензационната победа над Владимир Кличко в Дюселдорф.

Засега от щаба на Фюри няма коментар. Световните боксови организации също мълчат.

През тази година реваншът Фюри - Кличко на два пъти не се случи. Двубоят трябваше да се играе в Манчестър - родният град на Циганския крал, както е известен шампиона заради произхода си. Първо на 9 юли, но дни преди сблъсъка Тайсън обяви, че е контузен. Последва нова дата - 29 октомври. Преди броени дни обаче от лагера на британеца съобщиха, че той е "физически неспособен" да излезе на ринга.

Предполага се, че всичко е заради положителната допинг проба. Още тогава на Фюри бе даден срок от две седмици да обясни състоянието си да насрочи нова дата, в противен случай губи титлите. Също така стана ясно, че ако Тайсън Фюри откаже да се боксира, Кличко най-вероятно ще излезе срещу друг англичанин - Антъни Джошуа.