Британската звезда Роби Уилямс е готов с нова песен, вдъхновена, според някои коментари, от Путин и руската олигархия. Самият певец отхвърля подобни преки връзки. Party Like a Russian ("Купонясвай като Руснак") е първият сингъл от предстоящия му нов албум The Heavy Entertainment Show, който излиза на 4 ноември.



В нея Уилямс пее: "Нужен е човек с определена репутация/за да източи богатството на цяла една нация". Действието в клипа се развива в аристократично имение, където Уилямс танцува сред армия от балерини, облечени като чистачки и демонстрира охолство. В песента участва мъжки хор, има и мотив от произведение на Сергей Прокофиев.

В. "Сън" направо излезе със заглавие, че новият сингъл на Роби Уилямс се подиграва с руския президент Путин.

След статията певецът реши да бъде обаче по-предпазлив. И даже написа в тиутър: "Обичам те, Дан (авторът на "Сън"), но тази песен определено не е за г-н Путин".


Преди време Уилямс разказа, че това е "цензурираната" версия на сингъла му.

"В Русия живеят 147 милиона човека и не искам да ги ядосвам, нямам представа какво чувство за хумор имат. Не се присмивам на никого, трябваше да извадя някои неща от песента, за да я направя малко по-политически коректна", обясни той.

Вероятно и продуцентите му са осъзнали, че Русия е немалък пазар и трябва да са по-внимателни. Каквото и да е било първоначалното вдъхновение на певеца.