Най-малко 90 души пострадаха при експлозия на газова бутилка в Южна Испания. Взривът е станал снощи в ресторант La Bohemia, близо до центъра на град Велес-Малага, област Андалусия. По същото време близо до заведението се е провеждал празничен фестивал.

В първите секунди след произшествието хората са бягали панически от ресторанта. Засега няма информация за ранени българи.

Всички пострадали са получили медицинска помощ. Говорител на местна болница съобщава, че нито един от ранените не е с опасност за живота. По-голямата част са с леки порязвания и натъртвания, като за петима души състоянието е оценено като сериозно.

Според местни медии ранените били превозвани в болница и от полицията, тъй като линейките не са били достатъчно (градът е не е голям, със 78 000 население).

Малко преди експлозията служителка в заведението е започнала да извежда посетителите, заради опасения от изтичане на газ. Вестник „Ел Паис” пише, че готвач в ресторанта е предупредил посетителите за пожар в кухнята, благодарение на което голяма част от гостите са успели да напуснат навреме.

Велес-Малага се намира на 35 км от столицата автономна област Андалусия - Малага.