Саудитска принцеса е напуснала Париж под закрила на дипломатическия си имунитет, след като – както изглежда – е наредила на бодигарда си да убие художник-декоратор, работил за нея във френската столица, съобщава „Индипендънт“.

Принцеса Хаса, на 42 години, дъщеря на краля на Саудитска Арабия Салман, била казала на бодигарда си:

„Убий това куче, то не заслужава да живее”.

Художникът, който се грижел за нейния парижки апартамент в 16-и район, бил хванат от нея да прави снимки в луксозното й жилище на авеню „Фош“, близо до Триумфалната арка.

Въпреки твърденията на 53-годишния интериорен дизайнер, че снимките му трябват за рабатата, телохранителят на принцесата го ударил по главата, вързал му ръцете и го ритал в продължение на четири часа, съобщава френският сайт The Local. Преди да го изхвърли от сградата с предупреждение никога да не се връща, декораторът бил накаран да целува краката на принцесата.

Пред полицията художникът, по чието лице имало видими следи от побоя, разказал как е бил малтретиран, а също и че не е получил 20-те хиляди евро, които са му били обещани за работата.

Телохранителят бил арестуван в Париж и ще се яви пред съда в петък, съобщава „Мейл онлайн“. Снимането, според френската полиция, е обичайна практика за интериорните дизайнери. Бодигардът е изправен пред обвинения в насилие, отвличане и съучастие в отвличане. Пред съда нападателят заявил, че е предприел минималните мерки „да укроти“ художника, който правел снимки. Бодигарадът потвърдил присъствието на принцесата по време на инцидента. Кралската особа обаче напуснала Париж, позовавайки се на дипломатическия си имунитет, отбелязва „Мейл онлайн“.

След посещението на полицията в апартамента, инструментите са били върнати на декоратора.

Площад Славейков