За пореден път Apple успя да надъха феновете си на конференцията за разработчици Worldwide Developers Conference, която започна в понеделник в Сан Франциско. На нея не бяха показани лъскави джаджи (респ. iWatch), но за сметка на това беше открехната завесата пред новите функционалности, които идват наесен покрай Негово величество iPhone 6.

Цял куп интересни функции ще дойдат с iOS 8, а новата версия на операционната система за настолни и преносими компютри Mac OS X, наречена Yosemite ще позволява още по-сериозна свързаност с мобилни устройства.

Приложение, наречено Health, ще стане център за събиране на информация от различни устройства, които следят биометрични данни като фитнес гривни, пулсомери и електронни везни.

За първи път в iOS 8 потребителите ще могат да инсталират допълнителни клавиатури, които използват жестове за писане, като Swipe и Swiftkey, а iPhone ще може да управлява домашната техника, която е свързана с интернет. Умни крушки, регулатори на температурата, климатици и т.н. Приложенията, както и плащанията в тях, ще могат да стават с виртуални валути, съобщиха от Apple, без да дават подробности дали това ще може да става с биткойни.

Допълнение към iCloud - iCloud Drive, ще даде възможност за синхронизиране на файлове между различни устройства и търсенето в тях през смартфони и персонални компютри. С OS X от компютъра ще може да се отговаря на обаждане по телефона.

Прекрасен нов свят, за влизане в който май ще трябва да се купи и нов iPhone.