Фирмата „Премиерстудио Плюс” на двама от създателите на групата "Братя Мангасарян" -  Силвестър Силвестров и Владислав Петров, ще прави разяснителната кампания на ЦИК за президентските избори и националния референдум на 6 ноември. Компанията, създадена през 2009 г., е спечелила обществената поръчка за "подпомагане на ЦИК при създаване и изпълнение разяснителна кампания за изборите за президент и вицепрезидент и информационно-разяснителна кампания за национален референдум чрез създаване на познаваеми и добре приемани логотип, слоган, визии и клипове за кампанията". Това включва и производството на аудио и видеоматериали за информационната кампания. 

Цената на поръчката е 69 500 лв. без ДДС. Фирмата е спечелила в конкуренцията на "Междинна станция" на Иван и Андрей и на "Продуцентски център футура вижън" на Георги Крумов. Трите компании са подади оферти, след като първоначално никой нямал интерес да изработи кампанията на ЦИК, комисията удължила срока на конкурса и пратила покани за участие на 10 фирми.

"Премиерстудио плюс" има именити клиенти, правили са рекламите на държавното тото, на автомобили, на мобилни оператори у нас, има заснети и филми. През 2015 г. е правила и разяснителния клип на ЦИК за активното избирателно право - тоест това не е първият й досег с избори.

ЦИК е избрала и фирмата, която ще консултира реализацията и създаването на "интегрирана комуникационна кампания, която да осигури публичност, да информира и повиши познанията и мотивацията на българските граждани за предстоящите президентски избори и референдум 2016". Това е "Ес Ти Би Комюникешънс". Компанията е съсобственик на "7 дни спорт - Ес Ти Би Комюникейшънс", показва справка в Търговския регистър, и издава спортния вестник "7 дни спорт". Работата на фирмата ще отговаря за "комплексно обслужване на публичното представяне на разяснителната кампания, управление на комуникацията през фейсбук и интернет страницата на ЦИК, организиране и провеждане на кампанията в интернет медии“. Цената е 110 000 лева без ДДС.

На второ и трето място в конкурса са класирани съответно "Апра" ООД и "Кота 97".