Сдружението "ЦСКА Завинаги" не се вижда като бъдещ собственик на ЦСКА, стана ясно от днешната пресконференция на ръководството на организацията. Според председателя на сдружението Александър Чакмаков, син на първия в историята капитан на армейците Нако Чакмаков, формированието му може да придобие най-много 6-10 процента от акциите на клуба. "Не си представям как може да откраднем ЦСКА от Александър Томов и "Лира Инвестмънт". Това ми се вижда невъзможно в стопанския живот. Струва ми се нелогичен подобен сценарий", изтъкна Чакмаков.

"ЦСКА Завинаги" даде брифинга, за да опровергае обвиненията на клуба, че няма отчетни документи за извършените ремонтни и строителни дейности на стадион "Българска армия". Чакмаков декларира, че не може да си позволи да издържа клуб като ЦСКА. В същото време за пореден път изяви желание да поеме изграждането на нов стадион на мястото на "Българска армия" и мащабна реконструкция на базата в Панчарево. 

"Декларирам, че моята част от ангажимента съм я изпълнил. Не можем да се разберем 8-9 месеца. Бяхме поканили Томов и Тодоров да седнем на масата. Искам да попитам има ли клубът генерален спонсор? Сектор "Г" започна ли да се строи седем поредни понеделника? Сигурни ли сте, че Томов е мажоритарен собственик на ЦСКА? Нали щеше да бъде одитиран клубът от "Ърнест енд Янг"? Какво стана?", на свой ред атакува бизнесменът.

"Нашите пари отиват за ЦСКА. Не си даваме парите, за да ги управлява някой друг. Нямаме ангажимент да помагаме в управлението и финансирането на клуба. Никой и не го е искал от нас. Още на първата среща ясно ни бе казано, че клубът е финансово осигурен, имало 53-ма души, които го подпомагали. Някой може ли да ги назове тези 53-ма? След като основахме дружеството започнахме да преговаряме с футболния клуб и с "Лира Инвестмънт", която е мажоритарен собственик. Това са различни отношения", добави Чакмаков по повод постоянните въпроси в средите на цесекарите защо той и партньорите му не са се заели с ЦСКА миналото лято.

Срещу дейностите на "Армията", възлизащи на 739 000 лева, според показаните днес документи, в "ЦСКА Завинаги" са получени 20 карти за сектор „А” за половин сезон и 5 рекламни пана по 5000 лева. "Това прави реално 60 000 лева срещу няколкостотин хиляди", сметна Александър Чакмаков. В ремонта на стадиона и реконструкцията на сектор „А” са вложени 254 000 лв. В първото игрище за школата - 292 000 лв., а във второто, открито преди дни - 193 000 лв.

„Документите ще бъдат представени пред собственика на базата, а именно на държавата, в лицето на Министерството на младежта и спорта. Александър Томов ще ги получи само след оформяне на необходимите документи и подписване на споразумението за механизма на прехвърляне на дарени от „Лира Инвестмънт” акции срещу направените инвестиции. Такава беше първоначалната уговорка още през 2013 г.”, обясни Чакмаков.

На пресконференцията станаха ясни трима акционери в ЦСКА, придобили дялове в клуба не от неуспешното публично предлагане, а от контролираната на Томов "Лира Инвестмънт" - чрез други хора. Триото включва Чакмаков, Стефан Войнов, също популярен бизнесмен, и архитект Ивайло Мишев. Те притежават общо 1000 акции.