В петък ВСС проведе в дух на почти пълна секретност официален обяд за честването на 25-ата годишнина от създаването си. На тежкото събитие в Бояна не бяха поканени медии (с изключение на избрани началници, б.а.), а за него общо взето се разбраха само две неща:

Едното - от изказване на недоволния член на Съвета Калин Калпакчиев през миналата седмица, че докато говорят за икономии, ще похарчат "25 000 лв. за един обяд, който дори и конференция не е"....

И второто - от Съюза на съдиите в България, колкото да кажат, че отказват поканата и няма да отидат.

В духа на конспирация на сайта на Съвета, който иначе постоянно гласува някакви медийни стратегии, не се появи нито буквичка за събитието.

Тази седмица обаче чудесиите продължиха. На табло в съвета (аналогово) е бучната с кабарче съвсем оригинална честитка от премиера Бойко Борисов. Но това не е в общодостъпната му част - за медии, охрана, външни посетители и пр... Не е ясно и защо в ерата на е-комуникациите за поздравителния адрес от министър-председателя е избран този чаровно винтидж начин, че и е скрит от погледите освен на малцината богоизбрани в съдебната система.

"Използвам възможността да ви пожелая здраве, късмет, много сили и енергия, с които да посрещате отговорностите си, пише министър-председателят".

Шегаджии напомниха СМС-а, който мистериозно изпълзя от Съвета "ne go priehme", та явно сега има тайно писмо от Борисов, за което във ВСС може да напишат:

priehme go.