Новият сезон във футболната "А" група ще стартира с 10 или 12 отбора, стана ясно след днешното заседание на Изпълкома на БФС. Въпросителната идва заради новаците в елита - "Хасково" и "Марек".

Лицензионната комисия на централата не е дала лицензи на двата отбора. Все пак те имат право да обжалват в едноседмичен срок пред Апелативната комисия.

Ако жалбите им не минат, "А" група останe с десет тима, няма да бъдат прибавяни други. При вариант с 10 отбора, съставите ще играят четири пъти всеки срещу всеки. Ако все пак са 12, ще бъдат разделени на две половини подобно на миналия шампионат.

Потвърдено е сформирането на младежка група, в която клубовете от "А" група са задължени да имат представители, тоест тази дивизия ще е "огледална" на елитната. Футболистите там ще са до 21 години, трима могат да бъдат до 23 г., а други трима без ограничение във възрастта.

Доста дебати е породила бройката на чужденците в "А" група, издаде Борислав Михайлов. Ситуацията почти не се променя от настоящата - клубовете имат право на петима чужденци извън европейския съюз, като само трима от тях могат да бъдат в тимовия лист за мач. Представители на водещи отбори са искали съотношението да бъде 5 към 5, но Михайлов е настоял поне играещите да са по-малко.